ASSOCIACIÓ DE CAPOEIRA ANGOLA ANGOLEIROS DO MAR

Monday, March 27, 2006

la Capoeira Angola

LA CAPOEIRA ANGOLA

La Capoeira Angola és una expressió de la tradició afro-brasilenya que conjuga dansa, música, dramatització, joc, espiritualitat, traça, saviesa, art, cultura, història, filosofia de vida, educació, vivència de grup i lluita

La Capoeira Angola és aquella que manté durant els temps les mateixes formes, la més tradicional i que es dansa amb moviments pausats, rítmics i a prop del terra.

Per jugar Capoeira es forma una roda que és la representació del món on el elements que la recolzen son els instruments, la música, les cançons i els fonaments.

La roda de Capoeira és la representació d’una lluita, de manera que els poderosos cops esdevenen moviments continguts. El joc és sempre resultat de les dues persones que hi ha al centre de la roda, però també de les músiques i el que s’esdevé a tota la roda.Creada pels esclaus africans al Brasil al segle XVI, especialment els bantus d’ Angola, sembla ser que deriva d’ un ritual africà anomenat N’golo, en el qual dos guerrers lluitaven imitant les zebres i el guanyador tenia dret a triar una jove per casar-se.

Aquests esclaus jugaven Capoeira mentre treballaven a les fazendas per tal de poder-se alliberar del règim d´explotació al que estaven sotmesos.

Quan aconseguien fugir formaven comunitats a la selva anomenades quilombos on la Capoeira continuà existint i evolucionant.

La Capoeira va ser prohibida el segle XVIII amb càstigs per a qui la practiqués. A partir dels anys trenta del segle XX deixen d’ existir aquestes mesures policials però això no vol pas dir que sigui ben vista per la societat brasilenya. És a partir dels anys 40 que Mestre Pastinha organitza la primera acadèmia de Capoeira Angola al mateix temps més o menys que Mestre Bimba transforma la Capoeira i crea la Capoeira Regional introduint elements marcials i de gimnàstica esportiva.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home