ASSOCIACIÓ DE CAPOEIRA ANGOLA ANGOLEIROS DO MAR

Monday, March 27, 2006

Angoleiros do Mar

HISTÒRIA

El Centro Cultural de Capoeira Angoleiros do Mar va ser fundat el dia 5 de març de 1999 a Barra Grande, un poblet de pescadors situat a l’illa d’ Itaparica, Bahia, Brasil, a on s’estableix la seu central del grup.

L’Illa d’Itaparica està situada dins el Recôncavo de la badia, on va neixer la civilització brasilenya i on generacions de capoeiristes mantenen les tradicions de la Capoeira Angola, i influeixen en la seva història, filosofia i moviments artístics.


FILOSOFIA
Els Angoleiros do Mar tenen com a filosofía el desenvolupament del seu treball a diferents nivells, buscant la millora dels nivells tècnic i teòric del capoeirista. Utilitza la Capoeira com un valios recurs pedagògic, artístic i cultural, aprofundint, entre altres coses, en la professionalització del capoeirista y procurant rescatar el valor del Mestre de Capoeira com a productor i transmissor de cultura i experiència.

Per als Angoleiros do mar, la Capoeira Angola és una expressió de vida, de la llibertat d’un poble, per tant, ha de ser practicada amb tot respecte i atenció.

Avui, els Angoleiros do Mar a l’Illa d’Itaparica atrauen diversos practicants de l’escenari de la capoeira de Brasil i d’altres països, per tal d’intercanviar coneixements, estudis i cultura. Som, doncs, a més a més d’un centre de formació de capoeiristes angoleros, un centre d’estudis i investigació sobre la Capoeira.MESTRES

Mestre Marcelo Angola
Luiz Marcelo Santos Moraes, Mestre Marcelo Angola, va neixer a Salvador, Bahia, Brasil el 30 de novembre de 1965. S’ inicià a la Capoeira Angola a l’agosto de 1985, a l’ escola de Mestre Curió del Pelourinho, a Salvador, Bahia.

Va rebre la graduació de trenel al 1990, més tard, al 1994, va passar a ser Contra-mestre i finalment al 1999 va ser reconegut com a Mestre.

El Mestre Marcelo Angola, juntament amb el Mestre Lua Rasta, va fundar el Centro Cultural de Capoeira Angoleiros do Mar, amb la seu central a Barra Grande, a l’Illa d’Itaparica, Bahia, Brasil.

Treballa amb la Capoeira Angola, preservant els valors i els fonaments tradicionals de la Capoeira Angola, dins i fora del Brasil, i donant sempre prioritat al costat artístic i cultural de la Capoeira Angola sense perdre les seves sus característiques.

Mestre Lua Rasta
Gilson Fernandes, Mestre Lua Rasta, va neixer a Salvador, Bahia, Brasil, el 28 de juny del 1950. És músic, artesà i estudiant dels instruments de percussió afro-brasilenys.

Es va iniciar a la Capoeira amb Mestre Bimba el 1968; i el 1969, va passar a l’Acadèmia de Mestre Canjiquinha, i integrar alhora, al Grupo Folklórico Aberrê. Actualment és Mestre de capoeira dels Angoleiros do Mar, on preserva i reivindica el seu origen d’arrels africanes.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home